Bondkakor på speltvirvelmjöl
![recepie](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Ffae551js2lruipgn.public.blob.vercel-storage.com%2F20230706_110420-BYu4mwt94jIILe3UUDwIvIsrbqfaIm.jpg&w=1080&q=75)
6
ingredienser
60
portioner
min
Ett riktigt mört och gott småbröd som kan varieras genom att blanda i hackad choklad eller torkade tranbär.
Ingredienser
5 dl virvelmjöl av spelt
2 dl råsocker / indiansocker
1 dl grovhackad mandel
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat utrört i 1 msk vatten
200 g rumsvarmt smör
Instruktioner
1
Blanda alla ingredienser i en skål eller matberedare
2
Forma två rullar ca 4 cm i diameter.
3
Rulla in i plastfolie och sätt dem i kylen ca 1/2 timme
4
Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor
5
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
6
Grädda i ugn på 200 C tills de fått färg, ca 5-7 min
7
Receptet är hämtat ur boken Brödrevolutionen