Bondkakor på speltvirvelmjöl

recepie

6

ingredienser

60

portioner

min

Ett riktigt mört och gott småbröd som kan varieras genom att blanda i hackad choklad eller torkade tranbär.

Ingredienser

  • 5 dl virvelmjöl av spelt

  • 2 dl råsocker / indiansocker

  • 1 dl grovhackad mandel

  • 1 msk ljus sirap

  • 1 tsk bikarbonat utrört i 1 msk vatten

  • 200 g rumsvarmt smör

Instruktioner

  • 1

    Blanda alla ingredienser i en skål eller matberedare

  • 2

    Forma två rullar ca 4 cm i diameter.

  • 3

    Rulla in i plastfolie och sätt dem i kylen ca 1/2 timme

  • 4

    Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor

  • 5

    Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper

  • 6

    Grädda i ugn på 200 C tills de fått färg, ca 5-7 min

  • 7

    Receptet är hämtat ur boken Brödrevolutionen