Kajs snabba mannagrynsgröt
![recepie](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Ffae551js2lruipgn.public.blob.vercel-storage.com%2Fmannagrynsgrot-vgomL2MFMF05NUo7Gx862sBoWh1sYm.jpg&w=1080&q=75)
3
ingredienser
2
portioner
15
min
Gör en snabb gröt av mannagryn, eller en traditionell vispgröt med lingon, vinbär eller hallon. Sätt överbliven kall mannagrynsgröt i små glasburkar, toppade med sylt/ bär, färdiga att ha som mellanmål bara att ta ur kylen. Mannagrynen passar även för panering av fiskbullar.
Ingredienser
1,25 dl Ottogårds vete/ speltmannagryn
5 dl vatten och/ eller mjölk
1 tsk salt
Instruktioner
1
Koka upp vattnet/ mjölken
2
Häll i mannagrynen under omrörning.
3
Låt koka på svag värme under lock i ca 12 minuter. Rör om ibland.
4
Smaksätt med salt