Limpa
![recepie](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Ffae551js2lruipgn.public.blob.vercel-storage.com%2FJullimpa-rHBMHnrLF1NjBMi8BwV90iCEsao2tL.jpg&w=1080&q=75)
11
ingredienser
portioner
min
En god limpa som passar både till frukosten , mellanmålet och naturligtvis till julgröten.
Ingredienser
1 kg stenmalet vetesikt
350 g fullkornsrågmjöl
1 liter surmjölk
100 g jäst
350 g farinsocker
2 ägg
1 msk salt
1 msk fänkål
1 msk anis
1/2 tsk pomerans
Instruktioner
1
Värm surmjölken till 37 grader
2
Lös upp jästen i surmjölken
3
Rör ner äggen, kryddorna och mjölet
4
Knåda gärrna i maskin och tillsätt saltet i slutet av knådningent
5
Låt degen jäsa till dubbla storlek, ca 1/2 timme
6
Dela limporna i 6 lika delar och rundriv dem
7
Låt dem jäsa på bakplåtspapper på plåt ca 1/2 timme -45 minuter
8
Grädda i 190 grader, ca 30 minuter
9
Pensla de färdiga limporna med sirapsvatten (lite sirap utrört i lite vatten)