Limpa

recepie

11

ingredienser

portioner

min

En god limpa som passar både till frukosten , mellanmålet och naturligtvis till julgröten.

Ingredienser

  • 1 kg stenmalet vetesikt

  • 350 g fullkornsrågmjöl

  • 1 liter surmjölk

  • 100 g jäst

  • 350 g farinsocker

  • 2 ägg

  • 1 msk salt

  • 1 msk fänkål

  • 1 msk anis

  • 1/2 tsk pomerans

Instruktioner

  • 1

    Värm surmjölken till 37 grader

  • 2

    Lös upp jästen i surmjölken

  • 3

    Rör ner äggen, kryddorna och mjölet

  • 4

    Knåda gärrna i maskin och tillsätt saltet i slutet av knådningent

  • 5

    Låt degen jäsa till dubbla storlek, ca 1/2 timme

  • 6

    Dela limporna i 6 lika delar och rundriv dem

  • 7

    Låt dem jäsa på bakplåtspapper på plåt ca 1/2 timme -45 minuter

  • 8

    Grädda i 190 grader, ca 30 minuter

  • 9

    Pensla de färdiga limporna med sirapsvatten (lite sirap utrört i lite vatten)