Paj av fullkornsspelt
12
ingredienser
8
portioner
60
min
En pajbotten av fullkornsspelt ger mera näring och framför allt mera smak
Ingredienser
2,5 dl fullkornsspelt
100 g mjukt smör
1-2 msk vatten
3 ägg
3 dl grädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver
Rökt skinka
Grönkål/ broccoli
Rödlöksringar
Tomatskivor
1-2 dl emmentalost
Instruktioner
1
Finfördela mjölet med smöret i en skål eller i matberedare.
2
Tillsätt vattnet.
3
Platta ut degen i en pajform och låt den stå och vila i kylen ca 30 minuter, eller så länge du gör fyllningen.
4
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
5
Ta ut pajen ur ugnen och sänk till 200 grader.
6
Fyll sedan med valfri fyllning, t. ex rökt skinka (eller rester från kylen), grönkål/broccoli, rödlöksringar, tomatskivor, fetaost
7
Sätt över riven emmentalost och rör ihop en stanning av ägg, grädde, salt och paprikapulver.
8
Häll gräddblandningen över pajen och grädda i 200 grader ca 25-30 minuter.