Paj av fullkornsspelt

recepie

12

ingredienser

8

portioner

60

min

En pajbotten av fullkornsspelt ger mera näring och framför allt mera smak

Ingredienser

  • 2,5 dl fullkornsspelt

  • 100 g mjukt smör

  • 1-2 msk vatten

  • 3 ägg

  • 3 dl grädde

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk paprikapulver

  • Rökt skinka

  • Grönkål/ broccoli

  • Rödlöksringar

  • Tomatskivor

  • 1-2 dl emmentalost

Instruktioner

  • 1

    Finfördela mjölet med smöret i en skål eller i matberedare.

  • 2

    Tillsätt vattnet.

  • 3

    Platta ut degen i en pajform och låt den stå och vila i kylen ca 30 minuter, eller så länge du gör fyllningen.

  • 4

    Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.

  • 5

    Ta ut pajen ur ugnen och sänk till 200 grader.

  • 6

    Fyll sedan med valfri fyllning, t. ex rökt skinka (eller rester från kylen), grönkål/broccoli, rödlöksringar, tomatskivor, fetaost

  • 7

    Sätt över riven emmentalost och rör ihop en stanning av ägg, grädde, salt och paprikapulver.

  • 8

    Häll gräddblandningen över pajen och grädda i 200 grader ca 25-30 minuter.