Rågblandbröd
![recepie](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Ffae551js2lruipgn.public.blob.vercel-storage.com%2FR%25C3%25A5g-Es87t8axR5wSjmWacEZgmhX1awfIxr.jpg&w=1080&q=75)
9
ingredienser
7
portioner
90
min
Att baka eget bröd är både gott, nyttigt och ger en känsla av kreativitet och välbehag! Testa! Går bra att frysa ner i mindre bitar och ta upp vartefter så smakar de nästan som färska.
Ingredienser
1 liter vatten- max 37 grader
50 g jäst
2 msk sirap/ honung
1,5 msk salt
2 dl speltflingor
4 dl rågmjöl
4 dl fullkornsspelt
ca 600 g vetesikt
60 g smält smör el. matolja
Instruktioner
1
Blanda ihop alla ingredienser utom saltet.
2
Kör i maskin 5 min långsam, blanda i saltet och kör 5 min snabbare.
3
När degen lossnar från kanterna och tar ihop är den klar.
4
Låt jäsa till dubbla storlek.
5
Stjälp upp på mjölat bord och dela degen i sju lika stora delar.
6
Rundriv varje bröd till runda bullar.
7
Platta till eller kavla ut runda bröd ca 2 cm tjocka. Ha mjöl under och ovanpå.
8
Gör hål i mitten, nagga bröden med en gaffel.
9
Sätt 2 bröd / plåt och låt jäsa 0,5- 1 h beroende på hur varmt det är i köket.
10
Grädda i 250 grader (varmluft) i ca 12 min.
11
Receptet är från @ihemmetshjarta