Runebergstårta

recepie

12

ingredienser

15

portioner

30

min

Runebergstårtor av speltvirvelmjöl ger god smak och är lite nyttigare och snällare för magen.

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör

  • 1,75 dl socker

  • 2 ägg

  • 2 dl speltvirvelmjöl

  • 2 dl krossade pepparkakor

  • 1 dl mandelmjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk kardemumma

  • Hallonsylt

  • 1 dl pudersocker

  • 2 tsk vatten

Instruktioner

  • 1

    Vispa smör och socker

  • 2

    Tillsätt ett ägg i taget under vispning

  • 3

    Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten

  • 4

    Spritsa ut smeten i muffinsformar

  • 5

    Grädda i 200 grader ca 12 minuter

  • 6

    Låt svalna. Blanda pudersocker och vatten

  • 7

    Sätt en klick hallonsylt på och ringla glasyren runt

  • 8

    Grundreceptet är hämtat från Martha.fi