Runebergstårta
![recepie](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Ffae551js2lruipgn.public.blob.vercel-storage.com%2FRunebergst%25C3%25A5rtor-GIbU8rYylGCgfSGYG5MyLgJfnlJj5c.jpg&w=1080&q=75)
12
ingredienser
15
portioner
30
min
Runebergstårtor av speltvirvelmjöl ger god smak och är lite nyttigare och snällare för magen.
Ingredienser
200 g mjukt smör
1,75 dl socker
2 ägg
2 dl speltvirvelmjöl
2 dl krossade pepparkakor
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Hallonsylt
1 dl pudersocker
2 tsk vatten
Instruktioner
1
Vispa smör och socker
2
Tillsätt ett ägg i taget under vispning
3
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten
4
Spritsa ut smeten i muffinsformar
5
Grädda i 200 grader ca 12 minuter
6
Låt svalna. Blanda pudersocker och vatten
7
Sätt en klick hallonsylt på och ringla glasyren runt
8
Grundreceptet är hämtat från Martha.fi