Utsökta våfflor
![recepie](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Ffae551js2lruipgn.public.blob.vercel-storage.com%2F20230304_150318-T3PjsoKVioJDzEVJXWfd8y92yauSyz.jpg&w=1080&q=75)
7
ingredienser
15
portioner
30
min
På Ottogårds mjöl gör du lätt smaskiga våfflor! Experimentera gärna med mjölen för olika smakupplevelser. Använd t.ex hälften virvelspelt och hälften speltfullkorn, eller Emmerfullkorn och stenmalet vetesikt.
Ingredienser
1 l mjölk
5 st ägg
7 dl speltfullkorn / speltvirvel
1 tsk bakpulver
1/2 dl socker
1 tsk salt
50 g smält smör
Instruktioner
1
Vispa ned äggen i mjölken
2
Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten
3
Smält smöret på låg värme och rör ner det i smeten
4
Rör i salt och socker
5
Låt gärna smeten svälla i kylskåp- minst 10 minuter, men gärna över natten
6
Grädda våfflorna och servera med sylt eller bär och vispad grädde
7
Godast att äta direkt, eller håll dem varma på låg värme i ugnen på galler